Eigen zwembad in de tuin

Met het tuinzwembad wordt de droom van een eigen zwembad in de tuin perfect vervuld. Het tuinzwembad biedt verkoeling op warme dagen, de perfecte gelegenheid voor sportieve activiteiten en een verhoogde levenskwaliteit in uw eigen tuin.

Van de keuze van hoogwaardige materialen tot het waarborgen van de chemische veiligheid, biedt het tuinzwembad een oase van ontspanning en rust die tegelijkertijd voldoet aan de hoogste normen op het gebied van gezondheid en milieu.

Het geprefabriceerde tuinzwembad 556 in de kleur wit heeft ook een rugzakrolluikschac

Vervaardigd uit FPO

Onze prefab zwembaden worden vervaardigd uit flexibele polyolefinen (FPO/TPO). Dit kunststofmateriaal is vrij van PVC en polyester en geeft geen giftige stoffen af. Door het hydrofobe oppervlak wordt water afgestoten, wat leidt tot minder afzettingen en een lagere vatbaarheid voor vuilophoping. Dit vergemakkelijkt aanzienlijk het reinigen en onderhouden van het zwembad.

Het Zwembadconcept Tuinbad

Ons tuinbad biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zonder in te leveren op kwaliteit. Het tuinbad is verkrijgbaar in twee zwembadformaten en kan worden aangepast met verschillende uitrustingen. De zwembadconstructie van 15 mm dik FPO met een wanddikte van 17 cm is extreem stabiel. Hierdoor is bij de meeste tuinbaden geen opvulling met beton nodig. De robuuste structuur van het massieve zwembadsysteem garandeert een lange levensduur en een hoge weerstand tegen de elementen.

De lengte kan variëren met een ondiep gedeelte

Voor het opbergen van het roldek zijn 3 varianten beschikbaar die het tuinbad verlengen. Met het tuinbad 756 plus de roldekput als ligbank wordt het zwembad 9,17 m lang.

Zwembad model 556 in de bijzondere kleur ijsblauw

Tuinzwenbad 556 / 756

Het prefab zwembad Tuinzwembad is voorzien van een verdeelde roestvrijstalen ladder, een oppervlaktezuiger, een RGB-LED schijnwerper met afstandsbediening, twee inlaatmondstukken en een afvoer.

De 556 in het wit met rolluiken - plus 81 cm lengte

… met roldekbank​

De bank waar het roldek onder zit, verlengt het zwembad met 81 cm. Bovendien kan de bank worden uitgerust met een luchtbelsysteem en massagejets. Geniet ervan wanneer duizenden kleine luchtbellen u zachtjes omringen.

Dankzij de ligbank is zwembad 756 RL 9,17 meter lang

… met roldek onder het liggedeelte​

Met de roldekput als liggedeelte wordt het Zuinzwembad met 1,61 m verlengd. Het achterste deel kan schuin worden geplaatst als ligbank. Ook het liggedeelte kan worden gecombineerd met een luchtbelsysteem en massagejets.

Het rolluik wordt overeenkomstig onder de trap afgedekt

… met roldek onder de trap

Het roldek bevindt zich hier onder de trap Malaga als roldekput. Het deksel komt tevoorschijn uit de opening achter de eerste trede. Het zwembad wordt verlengd met de trap als roldekput, afhankelijk van de versie, met 81 cm of 1,13 m.

Tuinzwembad 556 met rolgordijnbank aldaar met Badu Primavera tegenzwemsysteem
Zwevende trap in ijzergrijs en wit

Trap met zwevende treden

Dankzij de hoge eigen stabiliteit heeft deze trap geen verstevigingen nodig en lijkt hij te zweven in het water. Optioneel zijn de randen van de treden verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Valencia Trap

Valencia Trap

De gesloten Valencia Trap is verkrijgbaar in dezelfde formaten als de zwevende trap. De Valencia Trap is beschikbaar met 4 of 5 treden.

De Malaga trap strekt zich uit over de gehele breedte van het zwembad

Malaga Trap

De Malaga Trap is verkrijgbaar met 4 of 5 treden en strekt zich uit over de volledige breedte van het zwembad.

De hoektrap Almeria kan ook gebruikt worden als zitgelegenheid

Almeria Trap

De Almeria Trap is een ruime hoektrap met vier treden.

De positie en richting van de trap zijn vrij te kiezen
De trap kan ook aan de zijkant van de rolgordijnzit of -bank worden geplaatst

Vrije positionering van de trappen

De positie en richting van de trappen is vrij te kiezen, ook boven een roldekput. Optioneel kunnen de treden of trapdelen in verschillende kleuren worden afgewerkt.

Zwembad 556 in lichtblauw met Malaga trap

Kleuren van het Tuinzwembad

De Tuinzwembaden worden geproduceerd in de kleuren wit, lichtblauw, Ijzergrijs en oceaan in de fabriek in Emsbüren. Daarnaast kunnen de randen van banken en trappen in verschillende kleuren worden afgewerkt.

Tegenstroomsysteem

Met een tegenstroomsysteem kan er zelfs in het kleinste zwembad worden gezwommen. De tegenstroomsystemen beginnen met een capaciteit van 54 m³ per uur. Voor serieus zwemmen raden we onze regelbare tegenstroomsystemen BGA (vanaf 160 m³/u) en swim-speed (vanaf 1.000 m³/u) aan.

FPO geprefabriceerd zwembad in ijzergrijs met zwevende trap
Zwembad met ligbank en zonne-rolluikafdekking in wit

Voordelen overzicht

  • Gemaakt van flexibele polyolefinen (dus vrij van PVC en polyester)
  • Duurzaam en gemakkelijk schoon te maken dankzij het niet-polaire hydrofobe oppervlak
  • 15 mm materiaaldikte (door en door gekleurd), 17 cm wanddikte
  • Compleet geleverd met inbouwdelen, korte levertijd
  • Geschikt voor chloor- en zoutwaterzwembaden
  • Eenvoudige installatie, aanpasbaar met diverse componente
Veltmann prefab zwembad
Het tuinzwembad in de nieuwe oceaankleur
Veltmann prefab zwembad met rolluikbank en zonnescherm